ТЕЦ Бобов дол“ няма да бъде затворен. Аз не виждам

...
 
ТЕЦ Бобов дол“ няма да бъде затворен. Аз не виждам
Коментари Харесай

ТЕЦ „Бобов дол“ няма да бъде затворен

 

„ Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ няма да бъде затворен. Аз не виждам по какъв начин едно частно дружество принудително ще бъде затворено, само че чух желанието да екипа да се понижи използването на въглища “, това сподели министърът на енергетиката  Румен Радев на съвещание на Комисията по енергетика на Народно събрание.

Той даде обещание да влезе в диалози с управлението и подсигурява, че доброжелателното съдействие може да докара до ползотворна договореност.

„ Добре е плановете да бъдат направени, тъй като хората, които работят в тези бизнеси, са най-засегнати. Ние ръководим бизнеси и все някак ще се оправим, само че в случай че хората, които работят там, изгубят работата си, ще се стигне до обезлюдяване на тези райони, което е огромно закононарушение “, изясни още министър Радев.

Делян Добрев, ръководител на Комисията по енергетика, увери екипа на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, че с този отговор министърът на енергетиката е подал ръка за идни диалози и закри съвещанието.

По време на съвещанието министър Радев също по този начин отхвърли да има интервенция на министъра на финансите Асен Василев в работата на министерството на енергетиката.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР